Toukokuu 2016  
   
 
Urpo Jalava

Esimies astuu sivuun  
Urpo Jalava

Esimiehen perustehtävänä on johtaa omaa yksikköään ja kantaa vastuuta sen toiminnasta. Joskus hän vaikuttaa voimakkaalla tavalla yksikkönsä asioihin, mutta ei suinkaan aina. Hyvä esimies ei kiinnity kynsin ja hampain oman vahvuutensa tai valtansa ajatukseen, vaan astuu joskus sivuun. Kyse on tilannekohtaisen harkinnan tarpeesta.

Lue lisää  
 
Kari Keinonen

Funktiot taulukkolaskennassa  
Kari Keinonen

Funktiot ovat ohjelmoituja laskennassa käytettäviä apuvälineitä. Funktio on objekti jolla palautat valitsemaasi soluun laskennan tuloksen. Funktioilla voit mm. palauttaa soluun koneen muistissa olevan päivämäärän, kellonajan tai sitten alueen lukujen summan, keskiarvon tai pienimmän arvon. Lue lisää funktioista!

Lue lisää  
 
Risto Matilainen

Riskinäkemysten hallintaan  
Risto Matilainen

Edellisessä Idea-apajassa koetin perustella, että riskejä ei voi hallita – ei ainakaan vakiintuneilla menetelmillä. On syytä muuttaa lähestymistapaa. Näennäisen objektiivinen prosessi todennäköisyyslaskelmineen joutaa hyllylle ja tilalle kannattaa ottaa subjektiivisen riskin työstäminen. Lähtökohta on, että jokainen organisaation työntekijä näkee riskin hyvin henkilökohtaisella tavalla.

Lue lisää  
 

Henkisen hyvinvoinnin lisääminen  
Hannu Tonteri

Näin kesän kynnyksellä sopii hyvin pohtia oman henkisen hyvinvoinnin edistämistä. Aihe on tärkeä, katsotaan sitä sitten työkyvyn ylläpitämisen näkökulmasta tai oman elämänhallinnan näkökulmasta. Henkisen hyvinvoinnin edistämiseen liittyvää tutkimusta on maailmalla tehty paljon ja kansalainen on usein eksyksissä tässä viidakossa.

Lue lisää  
 
Ailo Uhinki

Tuuli ulvoo, vuori vaikenee  
Ailo Uhinki

Minkälaisia henkilöitä halutaan johtajiksi suomalaisiin yrityksiin? Sanomalehtikirjoituksissa on kuluvan kevään aikana arvosteltu johtajavalintoja yksipuolisuudesta, jämäkkyyden ja insinööriosaamisen ylikorostamisesta. Ylätason johtajan valinta yritykseen on vastuullinen tehtävä: Ammatillinen osaaminen, persoonallisuus, sosiaaliset kyvyt. Kaikki nämä ovat tärkeitä osa-alueita. Mukana kuviossa näyttää olevan myös persoonallisuuspsykologinen arviointiulottuvuus ekstroversio – introversio, suuntautuminen ulospäin – sisäänpäin.

Lue lisää  
 
Eeva Matilainen

Suoraan tuottajalta kuluttajalle ilman välikäsiä  
Eeva Matilainen

Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:ssa (Rejäl konsumtion – Reilua kuluttamista) kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta ruokaa suoraan ilman välikäsiä. Toiminta lähti pohjanmaalta vuonna 2013 ja levinnyt vauhdilla ympäri suomea. .

Lue lisää  

Ornanetin sivulle tästä

change


E - tuotteitamme:

Progressiivinen valmentaminen E-kirja

Progressiivinen valmentaminen
Vaativat keskustelut

Työyhteisökeskustelut
 
Oletko kiinnostunut yhteistyökumppanuudesta Idea-apajan kanssa?
Ilmoittaudu kirjoittajaksi tai sponsoroi! Ota yhteyttä tästä

©) 2016 Ideapaja Ornanet